10.10.2006

Wink - ruudunkaappausvideo Flash-muotoon

Tietotekniikan opettajan työvälineitä -kurssilla eilen demossa 8 aiheena oli lyhyen opetusvideon tekeminen ruudunkaappausvideosta. Käytännössä tarkoituksena oli demonstroida jonkun OpenOffice:n työkalun jotain käyttömahdollisuutta.

Tarkastelimme ja testailimme demossa kolmea eri työkalua, joista kaikki ilmaisia: Windows Media Encoder, Wink ja Camstudio. Windows Media Encoderin käyttö ruudunkaappausvideotarkoitukseen vaatii asetuksien säätämistä. Kurssin opettajat Tommi Lahtonen ja Jukka Mäntylä ovat tehneet yhden toimivan asetustiedostoversion.

Tuo Wink vaikuttaa hyvältä ohjelmalta ruudunkaappaus(opetus)videoiden tekemiseen, voi nimittäin liittää selittäviä puhekuplia videoihin mukaan ja videot tulee Flash-muotoon ts. toimii lähes koneella kuin koneella käyttöjärjestelmästä ja käytetystä selaimesta riippumatta...nimittäin kun karkeasti ottaen varmaan yli 90% käyttäjistä on Flash-plugin koneellansa asennettuna.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Raimo Lampi piti ympärileikattua kyrvän nuppia Jorma Jore suutarin pään vieressä ja Jore suutari valitti kyrvän nupin hajuista