8.12.2006

Uusi Blogger otettu käyttöön

Otin eilen käyttöön Bloggerin uuden (vielä testivaiheessa olevan) version. Sivuston lukemisen kannalta uudistuksen parasta antia on mielestäni mahdollisuus jaotella blogi-kirjoitukset aiheittain.

Blogin ylläpitopuolella on paljonkin uutta, mutta suurin osa tästä ei näy mitenkään sivustoa luettaessa...nopeuttaa blogin ylläpitoa jonkin verran.

Yksi selvä miinus uudessa Bloggerissa on verrattuna vanhaan: nämä sivut ei todellakaan validoitu! Itseasiassa validointivirheitä tulee nyt enemmän kuin vanhalla Bloggerilla muistaakseni...olisi voinut kuvitella, että tämän asian saa kohdilleen kun standardit on kuitenkin olleet olemassa jo vaikka kuinka monta vuotta ja sivujen XHTML-validoitumista on yleisesti pidetty enemmän kuin suotavana jo jostain vuodesta 2002 lähtien...noh...toi validoituminen (tai sen puuttuminen) vaikuttaa eniten kämmenlaitteiden käyttäjiin. Liekö tätä blogia kukaan kämmentietokoneella tai kännykällä lukee, mutta yleisesti ottaen Bloggerissa olevia blogeja varmaan luetaan myös PDA-laitteilla.

Yleisesti ottaen uudistuksessa on kuitenkin näin pikatuntumalta enemmän hyvää kuin huonoa :)

Vanhoille artikkeleille aiheet

Aloitin muutoksen yhteydessä vanhojen kirjoitusten "aiheistamisen", joka tosin on vielä melko paljon kesken eikä lähellekään kaikkia vanhoja kirjoituksia ole vielä liitetty mihinkään aiheeseen.

Ei kommentteja: