19.3.2007

LanSchool - monitorointiohjelma atk-luokkaan

Tuli tänään oppitunnin seurannassa vastaan ohjelma nimeltä LanSchool, joka on suunniteltu ohjelman oman sivuston mukaan kolmeen päätarkoitukseen:

  1. häiriötekijöiden poistamiseen pimentämällä oppilaskoneiden ruudut tai katkaisemalla niistä internet-yhteyden,
  2. taitojen demonstroimiseen pakottamalla opettajan koneen (tai halutun oppilaskoneen) ruutunäkymän kaikkiin oppilaskoneisiin ja
  3. oppilaiden tekemisten seuraamiseen oppilaskoneiden ruutujen sormenpääkuvien avulla.

Ohjelman versio 6.5 maksaa tällä hetkellä 795 USD/luokkahuone. Ohjelmasta ei valitettavasti ole suomenkielistä versiota, mikä tosin tuskin on suuri ongelma, koska ohjelman hyödyntäminen ei edellytä oppilailta englanninkielen taitoa.

Tuntia pitäneen opettajan mukaan ohjelma joskus "jumiutuu" siinä mielessä että kakkoskohdan mukaiset broadcast-ruudunpäivitykset pysähtyvät joillakin koneilla; tällöin muutaman sekunnin vievä broadcastingin pysäyttäminen ja uudelleen aloittaminen kuulemma auttaa. Muilta osin ohjelma on kuulemma hyvä ja hyödyllinen.

2 kommenttia:

veeaa kirjoitti...

Moi,

Muita on NetOPSchool ja meidän koulussa otetaan käyttöön Netcontrol2. Kaikissa taitaa olla sama vika: oppilaiden näyttöjen pikkukuvien päivitys on hidasta. Miksi? Löysin muuten sivusi, käytän Drupalia opetukseeni.

Janne kirjoitti...

Moro veeaa,
Kiitos ohjelmavinkeistä :) Viitsisitkö kertoa tarkemmin siitä millaisiin asioihin hyödynnät Drupalia opetuksessa. Minulla on itselläni myös ajatuksena hyödyntää kyseistä alustaa ja kuulisin erittäin mielelläni kokemuksiasi ja ideoitasi.

Jos koet tiedon avoimeksi, vastaa ihmeessä kommenttina tähän perään; jos taas et halua tehdä asiasta julkista, arvostaisin jos viitsisit hiukan valottaa asiaa maililla tämän sivun oikeassa yläreunassa mainittuun sähköpostiosoitteeseen.

(Yhteistyö)terveisin,

-Janne