10.5.2007

Siirrettävät ohjelmat eli Portable Applications

Eilen yksi kaveri näytti saitin nimeltä PortableApps.com. Tänään selitin ideaa sitten toiselle kaverille mesessä seuraavalla tavalla:

...toi portableapps.com:n idea on se, että voit asentaa kaikkee softaa muistitikulle niin että ohjelmat ajetaan suoraan tikulta...lopputulos on se, että voit mennä minne tahansa koulun tai kirjaston tai kaverin koneelle ja saat omat ohjelmat ja niiden asetukset, bookmarkit yms. käyttöön vaikka kyseiselle koneelle ei oiskaan asennettu mitään niitä ohjelmia...laitat vaan muistitikun kiinni koneeseen ja homma pyörimään...

Itse asensin muistitikulleni seuraavat ohjelmat: Firefox, Thunderbird, GIMP, Audacity, VLC media player, PuTTY, KompoZer, AbiWord, 7-Zip, KeePass, Miranda, SumatraPDF ja ClamWin.

Näiden lisäksi asensin muista lähteistä nämä ohjelmat: Opera, PsPad, IrfanView ja MiKTeX...näistä tosin MiKTeX käyttää Windowsin rekisteriä eikä siten ole aito portable-sovellus.

Lisäksi Viitasalon Juho on rakentanut matematiikkakäyttöön PsPad+AutoHotkey+MiKTeX-virityksen, jolla LaTeX:n kirjottaminen onnistuu koneella kuin koneella erittäin näppärästi. Asensin siis myös tuon Juhon systeemin tohon tikulle. Saatan kirjoitella tästä USB-LaTeX-systeemistä enemmän myöhemmin. Kiitos Juho tähänastisista vinkeistä/neuvoista ja systeemiisi perehdyttämisestä!

Tässä vielä linkkilista:

3 kommenttia:

Merja Juntunen kirjoitti...

Olen havainnut itse portable applicationsin hyväksi - muistitikulla on open office, kun opiskelijat lähettelevät .odt-tiedostoina ohjeista huolimatta näyttösuunnitelmia sun muuta tärkeää vahingossa ja pikapikaa pitää saada tiedosto käännettyä rtf:ksi.

Blogiasi lueskellessa tuli mieleen, että tän avulla voisi varmaan myös opettaa ohjelmien asentamisen alkeita silloin, kun oppilaitosympäristöön ei saa/pysty opiskelijan tunnuksella mitään asentamaan. Pitääpä testailla.

Juonio kirjoitti...

Oletko huomannut tämän?

http://miktex.org/portable/

Janne kirjoitti...

Moro, en ollu huomannu, kiitos!