1.6.2007

Paluu pulpettiin

Jos sinun pitäisi nyt suorittaa peruskoulun viimeisen vuoden kokeet kylmiltään, millaiset arvosanat saisit? Mikä näistä sanoista on ablatiivissa: lehmässä, lehmälle, lehmältä vai lehmään? Mikä on pinta-alaltaan Suomen suurin järvi, Päijänne, Laatokka, Saimaa, Inarinjärvi vai Oulujärvi?

Hesarin nettisivuilla on hauska Paluu pulpettiin -peli, jossa taitojaan pääsee testaamaan ja testin lopuksi saa peruskoulun päättötodistuksen, johon on merkitty kaikkien eri aineiden arvosanat ja kaikkien aineiden keskiarvo :)

Käy kokeilemassa!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Sain tosta testistä viime viikolla keskiarvoksi 9,4; jää vielä puol numeroa jälkeen mun oikeasta keskiarvosta,olipa kyse sitten yläluokista tai lukiosta. Sääli, että ne ajat ovat ohi; olis niin houkuttavaa päteä noilla asioilla. Testi itsessään oli siten ihan virkistävä; osaan vielä sijamuodot, jee!

Mutta onneksi elämässä on muutakin, ja olennaisia asioita ei aina ihmisestä näe päällepäin. "Pride and prejudice" liittyvät vahvasti juuri älykköihin, don't you think? Väärinkäsitykset johtuvat ehkä liian monimutkaisesta ajattelusta...

Kesänjatkoja,
Jippu-fani