4.5.2006

LEGO Education Center

Tykkäsin pienenä leikkiä Lego-palikoilla, ensin Duploilla, sitten perus-Legoilla ja lopulta tekniikkalegoilla. Joskus 9-vuotiaana sanoin rupeavani isona Lego-insinööriksi.

Eilen kävin kiertelemässä Great World City -ostoskeskuksessa ja löysin paikan nimeltä Lego Education Center. Lasiovien läpi näin infotiskin ja muutamia naisia istumassa tiskin 'palveltavien puolella' kuin jotain odottaen. Lapsuuden Lego-taustani, sanan 'education' luoma mielenkiinto, sekä epätietoisuus 'Lego Education Center' -käsitteen sisällöstä saivat minut tarttumaan ovenkahvaan.

Hey, what do you offer, what is a Lego Education Center? I've never heard of one, could you please explain?

Here are some brochures you can take. We use Lego blocks to help kids in their motoric, conceptual and cognitive growth.

Muutamia lapsia juoksee käytävältä naisten syliin...aa...äidit odottivat 'oppitunneilla' olleita.

Selaan brosyyriä...mukaan voi laittaa jo 3-vuotiaan lapsen, aiheena Duplo-Legoilla rakentelussa ovat eläimet, ystävät, perhe ja naapurit. Tästä edeten seitsemän vuotiaana aiheena ovat hammasrattaat, akselit, vetopyörät, vivut ja taljat.

If going by the program, at the age of 10-12 the kids get to mechanical engineering and at 10-14 to programming the Lego Mindstorms robots, totesi kaveri tiskin yli.

Minulla ei ollut käsitystä vastaavasta ennestään, "Is this a local thing?", kysyin. Tätä kyseistä pyörittää Crestar Education Group, mutta on näitä samanlaisia ympäri maailman, sain ystävällisenä vastauksena.

Voisi sittenkin harkita sitä Lego-insinöörin uraa...tai ainakin hyödyntää tuota Lego-ideaa kouluopetuksessa, esim. tietotekniikassa...niin ja viimeistään sitten jos ja kun on omia lapsia, voi hyvällä tekosyyllä ostaa tommosen MindStorms-robotin ;)

Ei kommentteja: