25.1.2006

Pisteiden mennessä tasan...

Lukiossa ollessani mietin yhtenä vaihtoehtona liikunnan opettajaksi opiskelemista. En sitten yliopistoon hakiessani kuitenkaan pyrkinyt liikunnalle, mutta tämän syksyn aikana olen kehitellyt ideaa liikunnan sivuaineopintoihin pyrkimisestä. Matematiikan, tietotekniikan ja liikunnan opettaja kuulostaa sopivan eksoottiselta :)

Viime viikonloppuna lueskelin sitten liikunnan sivuainehaun valintakriteerejä liikunnan laitoksen opiskelijavalintasivulta löytyvästä Vuonna 2006 valittavien opiskelijoiden määrät ja valintaperusteet -PDF:stä

Valintakokeessa on dokumentin mukaan kolme osaa: liikuntakoe (max 50p), soveltuvuuskoe (max 20p) ja kirjallinen koe (max 10p). Tiedoston viimeinen kappale kuuluu seuraavasti:

Lopullinen valinta tapahtuu valintakokeessa esitettyjen tietojen ja taitojen perusteella. Pisteiden mennessä tasan, ratkaisee liikuntakokeissa saavutettu pistemäärä. Mikäli pistemäärä edelleen on tasan, ratkaisee paremmuuden soveltuvuuskokeessa saavutettu pistemäärä. Jos eroa ei ole syntynyt toisenkaan kriteerin perusteella, niin kolmantena paremmuuden ratkaisevana tekijänä on kirjallisessa kokeessa saavutettu pistemäärä.

Pisteiden mennessä tasan...joudutaan saatetaan joutua ongelmiin, jos yllä kuvattuja valintaehtoja käytetään. Kysymys kuuluukin: Mikä looginen virhe valintaperustedokumentin viimeisen kappaleen tekstiin sisältyy?

2 kommenttia:

Pinja kirjoitti...

Heh... Tarkoitatko sitä, että jos "eroa ei synny toisenkaan kriteerin perusteella", niin eihän sitä voi syntyä kolmannenkaan perusteella, sillä pistemäärä on tietysti siinäkin sama. Vai oliko kappaleessa muukin virhe?

Janne kirjoitti...

Moi Pinja,
Juurikin noin :)